Nagyvárosi Szafari The Dark Side of Life A Kőbaltás ember 2. rész ...

Nagyvárosi Szafari

Elkészült a legújabb ismeretterjesztő mini filmsorozatunk (16x5perc) a Nagyvárosi Szafari, Varga Livius (Quimby) főszereplésével, amelyet a Magyar Média Mecenatúra Program támogatott.

A filmsorozat elérhető a Filmdzsungeé TÉKA szolgáltatásában:

http://teka.filmdzsungel.hu/termek/safari-a-nagyvarosban/

Nézz bele az előzetesbe!

A városlakó ember nagyon alapos és mindenre kiterjedő munkával változtatja meg környezetét, hatással van annak szinte minden tényezőjére. Az állatvilág tagjai viszont nem adják fel a harcot, bár sokszor elsőre úgy tűnik, mintha nem szeretnének együtt élni a simabőrűvel. Néhány év vagy évtized elteltével viszont megtalálják azokat az utakat, amelyeken visszaköltözhetnek eredeti élőhelyükre, és mi a legtöbbször meglepődve tapasztaljuk, hogy mennyire jól alkalmazkodnak a megváltozott környezethez. A lakóépületekben a pincétől a padlásig, a lakásokban a spájztól a hálószobáig állatok ezrei élnek, többségükről tudomást sem veszünk. Egészen addig, amíg bele nem kezdünk egy nagyon alapos kutatásba. Ezt a kutatást a film műsorvezetője végzi, aki ugyan nem biológus, de gyerekkora óta kíváncsian kutatja a természetet, a film története szerint egy biológus ismerősének lakásában, annak állataira vigyáz két hétig. Az állatok persze az első napon megszöknek, meg kell őket keresni. Varga Livius zenész, pszichológus végzettségű, több televíziós műsorban szerepelt már. Nyomozómunkája során megismerteti a nézőt a nagyvárosban velünk együtt élő állatfajokkal, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a szépektől a kissé gusztustalanokig, a kedvesektől a közutálatnak örvendő kártevőkig. A sorozat minden epizódja egy-egy élőhelyre vagy jelenségre fókuszál, természetesen azt is megtudjuk, hogy az éppen  vizsgált élőlény milyen ökológiai kapcsolatban van a többiekkel, és milyen viszonyban van az ingatlanok bejegyzett tulajdonosával.

A természetfilmes munkája ma már elképzelhetetlen jól megépített lessátor, detektívüveg, hatalmas teleobjektívek, mozgásérzékelős kamerák, kégifelvételek és egyéb bonyolult technikai megoldások nélkül. Ezen semmit sem változtat az, ha éppen egy nagyvárosban forgat. A természetfilmes állandó feladata az infotainment és az entertainment közötti keskeny határsáv megtalálása. Filmünkben arra vállalkozunk, hogy műsorvezetőnk segítségével úgy mutatjuk be a városokban velünk élő állatfajokat, hogy egyszerrre adunk a nézőknek szórakoztatást és információt, a műsorvezető érzelmekben sem szűkölködő személyes élményein keresztül ismerkedünk meg a bemutatott fajokkal, és így egyszerre nevethetünk és tanulhatunk lakókörnyezetünk pillanatnyilag még távoli, egzotikus és ismeretlen világáról.